website-design

Principii pentru un webdesign eficient

Utilizabilitatea și practicitatea designului vizual, determină succesul sau eșecul oricărui site web. Dat fiind faptul că utilizatorul este singurul care face clic pe mouse și deci ia toate deciziile, una dintre abordările standard pentru crearea de modele web reușite și profitabile este webdesign-ul orientat spre utilizator. În primul rând, pentru a putea folosi în mod corespunzător principiile, trebuie să știi cum interacționează utilizatorii cu site-ul web, ce gândesc și ce modele de comportament au.

Cum gândesc urilizatorii

În principiu, comportamentul utilizatorilor pe un website nu este foarte diferit, de comportamentul pe care îl au într-un magazin. Utilizatorii se uită la fiecare pagină nouă, privesc pasajele textului și dau click pe primul link care le-a atras atenția sau cel puțin la fel de asemănător cu cel pe care îl căutau. De fapt, nu vor privi imediat la cea mai mare parte a paginii.

Mulți utilizatori caută ceva interesant sau util și dau clic de îndată ce apare ceva interesant. Astfel, aceștia urmează rapid link-urile.  Dacă rezultatul nu corespunde așteptărilor sale, utilizatorul face merge înapoi la pagina principală și continuă căutarea.

Etapele de dezvoltare ale webdesign-ului

Sarcina principală a web design-ului este designul corect al paginilor site-ului, plasarea și interacțiunea acestora. Ia în considerare principalele etape ale dezvoltării webdesign-ului.

Definirea obiectivelor webdesign

Discută despre obiectivele  care sunt puse în fața site-ului, analizează în detaliu domeniul de activitate, partenerii, concurenții, clienții companiei. Ca rezultat, vei obține o idee generală despre client și dezvoltator cu privire la tipul de site. Acesta poate fi un magazin online, un site promoțional, un site corporativ sau de divertisment, un portal de internet care presupune o structură complet diferită a site-ului, designul web și conținutul site-ului.

Conceptul de design web

Definim conceptul de webdesign în concordanță cu rezultatele unei analize preliminare. Selectează secțiunile de bază ale site-ului și determină  subiectele de navigație și conținut.

Dezvoltarea si aprobarea unui layout de design web

La dezvoltarea unui design al site-ului, se dezvoltă un prototip al viitorului webdesign. Se ține cont, dacă este cazul, de design-ul conceput de client. Cu cât este mai activă participarea clientului la discuția despre conceptul site-ului, cu atât este mai probabil ca designul web al site-ului să-ți îndeplinească toate așteptările. În costul de proiectare a website-ului, agenția SEO, pune cel puțin două sau trei opțiuni pentru proiectarea aspectului viitorului proiect.

Utilizatorii apreciază calitatea și veridicitatea informațiilor. Dacă pagina conține materiale de înaltă calitate, utilizatorii sunt gata să compromită prezența publicității pe pagină și designul acesteia. Acesta este unul dintre motivele pentru care site-urile cu un design foarte slab, dar cu un conținut de înaltă calitate, au o mulțime de trafic. Conținutul este mult mai important decât designul de încadrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *