Site _ieftin

Cum să răspunzi comentariilor negative despre site și companie

Reputația companiei pe internet depinde de gradul de încredere al potențialilor clienți în acest domeniu. Prin urmare, măsurile de gestionare a reputației sunt întotdeauna foarte utile pentru afaceri. Unul dintre aceste evenimente este prelucrarea recenziilor negative despre companie sau site-ul web.

Chiar și compania cea mai bună poate găsi clienți nemulțumiți. Aceștia vor lăsa comentarii negative despre acest lucru pe internet. Dacă astfel de recenzii sunt pur și simplu ignorate, atunci mulți potențiali clienți nu vor dori să știe  de companie. Acest lucru va duce la o scădere a profiturilor.

Folosește reacția corectă

Folosind reacția corectă, feedback-ul negativ poate fi aproape complet neutralizat, creând în același timp reputația unei companii care, dacă este necesar, este gata să recunoască și să-și corecteze greșelile. Luând de bun reacțiile negative, înseamnă să te îndrepți către clienți și astfel, să-ți îmbunătățești calitatea produselor sau a serviciilor. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să știi mai întâi, de ce fel de parte negativă trebuie să te ocupi.

Recenziile negative sunt benefice pentru companie

Deci, recenziile negative pe internet pot fi de obicei împărțite în critici constructive, izbucniri emoționale, listă neagră și trolling. Fiecare dintre aceste tipuri, precum și reacția posibilă a companiei la aceasta, merită luată în considerare și în detaliu.

Cum să răspunzi criticii constructive

O revizuire negativă a unui site sau a unei companii este constructivă, în cazul în care se descrie o problemă reală pe care un utilizator sau client a întâlnit-o. Atunci, nu ar trebui să ignori o astfel de revizuire în niciun fel. Este necesar, să încerci să corectezi situația cât mai curând posibil și să informezi autorul cu privire la aceasta.

Succesiunea acțiunilor

Mai întâi trebuie să informezi recenzorul că informațiile despre această problemă au fost primite și, dacă situația o cere, să-ti ceri scuze. Apoi, trebuie să găsești rapid o soluție, de exemplu, eliminând deficiențele sau oferind compensații. În concluzie, rămâne să informezi autorul despre rezolvarea problemei și să publici un astfel de mesaj ca răspuns la revizuirea inițială.

Eliminarea nemulțumirilor

Dacă o companie reacționează prompt și competent la o revizuire negativă constructivă, nu numai că ajută la eliminarea nemulțumirii clienților, ci arată și altora că este deschis dialogului, știe cum să rezolve problemele și pune interesele clientului pe primul rând.

Cum să răspunzi feedback-ului negativ emoțional

Dacă utilizatorii lasă comentarii negative despre un site web sau o companie pe internet, atunci tratarea situației poate fi mai dificilă. Într-un astfel de caz nu există, de regulă, o problemă specială, iar autorii recenziilor aruncă pur și simplu lucruri negative care chiar nu pot fi direct legate de companie, bunuri sau servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *