web-design

Ce înseamnă să fii webdesigner profesionist?

Creatorul designului site-ului este un artist cu o prejudecată tehnică sau un programator cu un sens estetic. Ca specialist, el deține multe cunoștințe pentru proiectarea site-ului. Ca și creator, caută soluții non-standard la probleme complexe. În general, aceasta este o persoană creativă, atentă și inventivă.

Ce face un webdesigner

Webdesignerul creează aspectul viitorului site. Stabilește unde și ce elemente vor fi localizate, modul în care vor fi proiectate, modul în care interacționează utilizatorul cu elementele site-ului. De exemplu, modul în care butonul din formular se va schimba atunci când plasezi cursorul pe el sau când aspectul legăturilor cu aceeași acțiune, ca și meniul, se va restrânge la modificarea scării ecranului. Anterior, webdesignerii aveau sarcina de a face site-ul frumos. Astăzi, webdesignerii sunt mai preocupați de a face designul mai ușor de utilizat. Importanța dezvoltării unei interfețe competente și atenția la detalii, sunt dezvoltate continuu.

Pentru a crea un design al site-ului web, trebuie să fii atât un designer, cât și un programator și un expert în domeniul marketingului pe internet. Designerul trebuie să rezolve mai multe probleme deodată. Trebuie să țină seama de specificul conținutului site-ului, de limitările tehnologiei și de caracteristicile promovării site-ului în motoarele de căutare. În acest caz, webdesignerul  trebuie să reușească să facă site-ul unic și ușor de recunoscut. Acest lucru nu se poate face fără soluții originale.

Rezultatul lucrării webdesignerului este un pachet de fișiere grafice, care conține designul diverselor pagini ale viitorului site. La proiecte complexe, numărul de planuri poate depăși chiar și o sută.

Abilități de bază ale webdesigner-ului

 • Abilități profesionale de lucru cu Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, CorelDraw, Axure etc.,
 • Abilitatea de a proiecta interfețe, de a crea prototipuri (inclusiv cele interactive),
 • Cunoștințe de utilizare a elementelor de bază ale creării unei interfețe ușor de utilizat,
 • Înțelegerea modului în care utilizatorii interacționează cu site-ul. Abilitatea de a crea interfețe ușor de utilizat pentru diferite niveluri de aptitudini și cunoștințe ale publicului,
 • Cunoașterea limitărilor tehnologice (cu alte cuvinte, ce proiect poate fi implementat din punct de vedere tehnic),
 • Cunoștințe de marketing pe internet,
 • Sentiment impecabil al stilului.

Aptitudini și cunoștințe dezirabile

 • Experiența și cunoștințele în domeniul creării și promovării site-urilor web, care sunt foarte utile,
 • Experimență în testarea site-ului,
 • Perspectiva generală, dorința de a învăța constant lucruri noi,
 • Educația artistică  permite stăpânirea rapidă a unei noi specialități.

Este bine de știut,  că fiecare webdesigner, are propriul stil și program convenabil cu care lucrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *