Ce este un webdesigner?

Web design, este industria de dezvoltare web și a unui tip de design. Un webdesigner  este un expert în tehnologia informaticii, care este responsabil pentru modul în care site-ul  arată și este perceput pe internet. El vine cu logo-uri, bannere și alte elemente grafice, gândește prin navigarea site-ului, determină locul în care trebuie plasat textul. Designerul trebuie nu numai să creeze un site interesant, ci și să în considerare timpul de încărcare. El lucrează îndeaproape cu profesioniștii în marketing și cu managerii de marcă, pentru a crea un site web eficient.

Asociat cu tehnologia modernă

Profesia unui webdesigner este asociată atât cu tehnologia modernă, cât și cu creativitatea. Acest specialist este implicat în proiectarea proiectelor pe internet. Dezvoltă designul de site-uri web, pagini promoționale, pagini de destinație, prezentări electronice. Webdesigner-ul creează logo-uri, bannere, infographics și alte elemente grafice ale paginii, gândește prin plasarea textului. În acest caz, webdesignerul se concentrează nu numai pe designul vizual, ci, trebuie să aibă grijă de gradul de utilizare a site-ului – utilitatea sa. În lucrarea sa, el aplică cunoașterea documentelor de limbaj de mark-up HTML, stiluri de design pentru documente CSS, elementele de bază ale layout-ului HTML.

Scopul webdesigner-ului

Scopul webdesigner-ului este de a dezvolta stilul site-ului sau alt proiect pe internet. După primirea de la client a unei idei, a unui concept de proiect, a instrucțiunilor și preferințelor, acesta începe să le pună în aplicare. Cu toate acestea, deseori proiectantul însuși, trebuie să ofere idei clientului, bazându-se pe experiențele sale. Designerul web gândește soluțiile cele mai de succes pentru prezentarea informațiilor. Selectează gama de culori a site-ului, concentrându-se pe preferințele clientului sau pe culorile produselor dedicate site-ului sau culorile corporative ale companiei. Atunci când construiește o pagină web, acest specialist aplică diferite elemente de design și selectează imagini de fundal. Dacă webdesigner-ul nu a primit de la client toate imaginile necesare pentru proiect, el caută în ele în mod independent pe internet, în diferite fotobanks. Dacă este necesar, designerul web procesează fotografiile și imaginile în editorii grafici. Folosind aceleași programe, uneori trebuie să desenezi anumite elemente. Toate componentele site-ului trebuie să fie încărcate și afișate fără probleme și distorsiuni pe diferite monitoare. Acest lucru este, de asemenea, parțial, preocuparea web designerului.

Are grijă de interfața site-ului

Un designer de web ar trebui să aibă grijă nu numai de armonizarea vizuală a imaginii de ansamblu, ci și de “prietenia” interfeței, ușurința de navigare a utilizatorului prin intermediul site-ului. Obligațiile unui web designer pot include, de asemenea, crearea de bannere, prezentări pe internet, aplicații web interactive. După finalizarea lucrării, webdesigner-ul trebuie  să verifice site-ul Web, bannerul sau alt proiect  pentru erori și greșeli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *