Abordări diferite în dezvoltarea site-urilor cu dispozitive mobile

Cota de vizite pe site-uri  dispozitive mobile este în continuă creștere. Din acest motiv, mulți proprietari se gândesc la sprijinul acestora pe site-urile lor. În același timp, preferă să utilizeze mai multe abordări de bază pentru implementarea unui astfel de suport atunci când dezvoltă website-uri.  Dintre cele mai populare ar putea fi numite, probabil, crearea unei versiuni mobile separate și a unui design adaptabil. Trebuie să iei în considerare avantajele și dezavantajele ambelor abordări.

Suport pentru dispozitive mobile

În funcție de scopul pentru care a fost creat site-ul, precum și de funcțiile pe care le oferă vizitatorilor, nevoia de suport pentru dispozitive mobile poate fi diferită. De exemplu, site-urile mici concepute pentru prezentarea minimă a anumitor companii pe internet,  necesită adesea doar un design ușor modificat pentru afișarea pe ecranele dispozitivelor mobile.  Însă site-urile corporative sau portalurile pot necesita, de asemenea, schimbări în funcționalitate. Abordările diferite în dezvoltarea website-urilor cu suport pentru dispozitivele mobile, permit doar fiecărui caz în parte să aleagă opțiunea potrivită. Astfel, se asigure cea mai eficientă interacțiune a site-ului cu utilizatorii mobili.

Avantajele și dezavantajele unei versiuni mobile

Dacă pentru site este creată o versiune mobilă separată, această versiune este localizată, de obicei, în subdomeniul site-ului principal. Redirecționarea utilizatorilor care accesează site-ul de pe dispozitivele mobile, în acest caz, este cel mai adesea efectuată automat, în funcție de valoarea agentului utilizator atribuită.

Avantajele unei versiuni separate a site-ului pentru utilizatorii versiunii mobilr, pot fi atribuite în primul rând volumului său mai mic. Prin urmare, o încărcare mai mică pe dispozitiv și canalul de conectare la internet. Acest lucru se datorează faptului că atât designul, cât și funcționalitatea versiunii mobile sunt de obicei “tăiate”, incluzând doar minimul necesar.

Dezvoltarea unei versiuni separate

Un alt avantaj al dezvoltării unei versiuni separate a site-ului pentru a sprijini dispozitivele mobile, este efectuarea ușoară a modificărilor. În acest caz, modificările care se referă numai la utilizarea site-ului de pe dispozitive mobile, se fac numai direct la versiunea mobilă. În acest caz,  site-ul principal nu este afectat, evitând astfel complicațiile și erorile.

Dezavantaje

Printre dezavantajele dezvoltării unei versiuni mobile separate a site-ului, se numără necesitatea adaptării cu deosebită atenție a parametrilor SEO a ambelor versiuni. Site-ul mobil subdomeniu este aproape complet „ în oglinda“  site-ului principal.  Astfel, conținutul este duplicat complet sau parțial, și, de asemeni, structura și design-ul.  Acest lucru poate duce la penalități în motoarele de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *