PTC, site ieftin si de obicei inselator

Site ieftinTrebuie sa avem mare grija, nu trebuie sa credem niciodata ceea ce scrie pe un site ieftin ! Internetul este plin cu diferite site-uri care ofera venituri mari si rapide intr-un interval relativ scurt. Majoritatea acestor entitati online sunt foarte simpliste din punct de vedere al designului sau chiar nu arata bine, respectiv au un continut foarte restrans, sunt alcatuite de obicei doar din cateva pagini web. De ce spun, site ieftin ? Pentru ca aceste website-uri sunt realizate de obicei pe baza unor tehnologii care se pot descarca gratuit de pe internet. Practic cu copierea acestei tehnologii pe un server procesul de creare site este incheiat. In acest caz putem vorbi linistit despre un site ieftin pentru ca trebuie cumparat doar un nume de domeniu, un pachet de gazduire, apoi trebuie descarcat si copiat tehnologia pe server si cam gata. In Romania de exemplu acest lucru se poate realiza din aproximativ 450 – 500 de Lei.

Site ieftin si inselator, asa am putea caracteriza cel mai bine majoritatea site-urilor de tip PTC. Acestea sunt foarte raspandite pe internet. PTC este prescurtarea expresiei Paid-to-Click. Un astfel de site ieftin ofera posibilitatea tuturor sa se inregistreze pe site si sa vizioneze reclame. Pentru fiecare reclama vizionata, utilizatorul este remunerat cu o suma minima de bani, de obicei cu o suma situata intre 0,001 – 0,01 dolari. Deci, pentru adunarea unui singur dolar pe un astfel de site ieftin trebuie vizionat in jur de 100 – 1000 reclame. Insa intr-o zi este permis vizionarea doar a unui numar limitat de reclame, astfel banii se aduna foarte incet. Pe majoritatea site-urilor nici macar un dolar, nu se poate aduna intr-o luna. Putem ajunge in posesia banilor cu ajutorul unor procesatori de plati online cum ar fi de exemplu paypal. Un astfel de site ieftin impune insa intotdeauna o suma minima care trebuie adunat, deci putem intra in posesia banilor doar cand vom aduna o anumita suma de bani.

Cum putem fi inselati pe un astfel de site ieftin ? In primul rand nu trebuie sa investim nici un leu in aceste site-uri. Ele ofera spre vanzare asa numite referali respectiv diferite ranguri. Trebuie sa fim prudenti, pentru ca un astfel de site ieftin intotdeauna contine niste reclame care sunt foarte bine compuse si care ne indeamna sa facem investitii. Dar sa nu cumva sa facem aceasta greseala ! Ei spun ca, cu ajutorul referalilor si rangurilor vom putea realiza venituri mai mari, insa acest lucru nu este adevarat ! Intotdeauna sunt persoane care detin putine informatii despre aceste site-uri si investesc in ele. Apoi aceste persoane realizeaza venituri de cateva sute de dolari insa in momentul in care doresc sa intre in posesia banilor sunt respinsi. Adica site-urile PTC refuza plata invocand diverse motive. Apoi aceste site-uri dispar de pe internet. De obicei asa se intampla !

Cum poate fi tras la raspundere un astfel de site ieftin ? Nu uitati ca la inregistrare toate lumea trebuie sa fie de acord cu termenii si conditiile site-ului. De obicei nimeni nu citeste acesti termeni sau mai bine spus in majoritatea cazurilor acesti termeni nu sunt citite pana la capat si cu mare atentie. Acesti termeni si conditii sau acest acord bine formulat este unul dintre elementele care apara aceste site-uri in fata legii. 

In final vreau sa notez ca exista pe internet si cateva site-uri PTC care sunt considerate mai serioase si care sunt online de mai multi ani. Aceste site-uri platesc intr-adevar, dar nu se pot realiza venituri mari cu ele doar daca investim. Insa investitia nu se va renta niciodata, nici in cazul acestor site-uri ! Deci, in cel mai bun caz cu ajutorul unui asemenea site putem realiza maxim 10 – 20 de dolari intr-un an, nu intr-o luna, am scris bine, intr-un an !