Promovare site folosind blogurile

Promovarea unui site cu bloguriBlogurile fac parte si ele dintre resursele care sunt des utilizate de catre profesionistii in materia de promovare site. Blogurile sunt foarte respectate de catre motoarele de cautare si de obicei sunt indexate si intr-un timp record. Putem spune ca in majoritatea cazurilor sunt indexate in aproximativ 24 de ore. Deci linkurile provenite din intermediul blogurilor pot fi foarte valoroase in procesul de optimizare site. Blogurile cu un page rank mare sunt cele mai valoroase in cadrul resurselor de promovare site, insa si celelalate sunt destul de folositoare. Putem aminti urmatoarele trei tipuri de bloguri: blogurile externe care sunt create de noi, blogurile altora pe care putem plasa diferite comentarii si blogurile care sunt gazduite pe site-ul nostru.

Internetul ofera multe posibilitati pentru a crea un blog, chiar si google are o asemenea posibilitate. Configurarea unui blog se poate realiza fara nici o cunostinta de creare site la nivel de programator. Daca nu dorim sa folosim un nume de domeniu propriu atunci aceste resurse pot fi gratuite in totalitate. Cartile de optimizare site recomanda destul de tare configurarea unui blog extern pentru fiecare site pentru ca o astfel de sustinere poate avea efecte benefice in cadrul procesului de optimizare. Blogul nostru propriu poate fi impodobit cu orice continut original si relevant, iar astfel vom avea posibilitatea sa includem si linkuri cu texte ancora in interiorul acestuia catre site-ul nostru. Asta este numai una dintre motivele de optimizare SEO pentru care merita sa creem un blog extern. Experimentele de promovare site au aratat ca in cazul in care plasam un link de pe un blog bine indexat catre un website nou, atunci acest website nou va fi indexat mult mai rapid. Deci, iata un alt motiv de optimizare site pentru care este util sa dispunem de o asemenea entitate online.

In cadrul activitatilor de promovare site sunt la fel de folositoare si comentariile care pot fi plasate pe blogul altor persoane. Insa in acest caz trebuie sa avem grija sa nu contravenim unor reguli de conduita etica. Astfel, este indicat sa citim inainte de toate articolul pe care dorim sa-l comentam si abia apoi sa plasam un comentariu relevant si la subiect. Trebuie sa avem grija sa nu distrugem aspectul unui blog apartinand unei alte persoane prin comentarii irelevante. Vreau sa subliniez insa ca majoritatea blogurilor accepta comentariile doar dupa o verificare prealabila. Astfel, este chiar foarte indicat sa ne concentram si sa scriem un comentariu la obiect pentru ca altfel comentariul nu va fi acceptat respectiv procesul de optimizare site nu va face nici un pas inainte. In majoritatea cazurilor linkurile catre site-ul nostru pot fi plasate in campul in care se introduce numele. Sunt si cateva bloguri care accepta ca in campul nume sa fie introdus un cuvant sau o expresie cheie impreuna cu un link. Aceste linkuri din urma sunt bineinteles mult mai valoroase din punct de vedere SEO, insa sunt putine resurse care accepta asemenea linkuri. In campul destinat textului de comentariu nu prea pot fi plasate linkuri dar trebuie sa amintim ca sunt totusi cateva resurse care ofera si aceasta posibilitate. Si acestea din urma sunt extrem de valoroase in cadrul activitatii de promovare site.

Vreau sa subliniez insa ca nu este indicat sa ne folosim in mod abuziv de blogurile altora in cadrul etapelor de promovare site. Nici un specialist SEO profesionist, nu recomanda acest lucru. Chiar unii specialisti considera linkurile provenite in masa de pe diferite bloguri, ca fiind asa numite spam-uri clasice. Deci, este foarte indicat ca sa obtinem linkuri catre site-ul nostru si din alte surse nu numai de pe bloguri respectiv este la fel de important ca linkurile provenite de pe bloguri sa nu aiba o pondere prea mare in totalul linkurilor.

Blogurile gazduite pe site-ul nostru sunt la fel de importante in cadrul procesului de optimizare site. Aceste tipuri de bloguri pot avea o importanta majora in cazul site-urilor care contin numai fotografii sau in general in cazul site-urilor care contin foarte putine texte, pentru ca dupa cum stim motoarele de cautare apreciaza textele originale si relevante mai mult decat orice altceva. In acest caz este si mai folositor daca reusim sa instalam in cadrul site-ului nostru un blog bazat pe o platforma provenita dintr-o sursa libera, pentru ca acestea sunt foarte agreate de catre google si de catre celelalte motoare de cautare. Din fericire pe internet pot fi gasite mai multe astfel de platforme.