Pagini web cu linkuri diferite

Linkuri diferiteIn interiorul unei pagini web ne putem intalni cu mai multe tipuri de linkuri sau legaturi. Fiecare tip de legatura are importanta lui specifica. In continuare va propun sa facem o cunostinta mai apropiata cu aceste linkuri.

Probabil in experienta dumneavoastra ati putut remarca ca in cazul in care va aflati pe un anumit website si executati click cu mouse-ul pe o legatura in interiorul acelui website, se va deschide o alta pagina web dar in aceeasi fereastra a browserului. Ganditi-va cat de deranjant ar fi daca in urma fiecarui click, diferitele pagini web s-ar deschide in ferestre noi ale browserului. Astfel, in procesul de realizare site este foarte important sa se realizeze pagini web cu legaturi care se deschid in aceeasi fereastra de browser.

Insa, uneori este util ca in diferitele pagini web sa fie inserate si linkuri care se deschid intr-o fereastra separata. Acest tip de link se foloseste de obicei pentru a lega un website cu un alt website, deci in acest caz nu este vorba despre o legatura care leaga diferitele pagini web ale unui singur site. Prin utilizarea acestei metode se doreste evitarea plecarii vizitatorului de pe website-ul care reprezinta subiectul vizitei initiale.

Textele ancora sunt la fel de esentiale. Acestea trebuie sa fie cat mai informative si cat mai scurte. Aceste texte sunt practic niste cuvinte, pe care daca executam click vom fi redirectionati catre alte pagini web. Astfel, daca dorim sa comunicam intr-un mod eficient cu vizitatorii site-ului, atunci trebuie sa abandonam textele ancora de tipul: Click aici … Trebuie sa compunem texte mai informative, din care vizitatorul poate sa-si dea seama ce va astepta dupa ce va executa click. Aceste texte sunt importante de asemenea si din punct de vedere optimizare SEO. Un link, cu un text ancora configurat pe un cuvant cheie poate aduce beneficii mari in cadrul procesului de optimizare SEO.

Titlurile legaturilor pot fi la fel de folositoare in cadrul unei pagini web. Si acestea concura foarte mult la dirijarea optima a vizitatorilor. Titlurile sunt compuse de obicei din cateva cuvinte sau dintr-o propozitie mai scurta dar informativa si apar atunci cand pozitionam mouse-ul pe un link.

Unele pagini web mai lungi pot folosii si un alt tip de link mai special, adica ancorele. Atentie, nu este vorba despre text ancora este vorba despre ancore ! Ancorele pot fi utilizate pentru navigarea la diferite sectiuni ale unei pagini web care este prea lunga pentru a fi afisata pe un singur ecran sau pentru navigarea la o anumita sectiune a unei pagini web. Ancora este un identificator al inceputului unui element care apartine unei pagini web. Haideti sa abordam ancorele mai putin stiintific, mai pe intelesul tuturor. De obicei fiecare website are o pagina separata in care sunt descrise conditiile de utilizare sau regulamentul acelui site. Aceste pagini in majoritatea cazurilor sunt lungi respectiv contin mai multe alineate. Alineatele de obicei sunt grupate in capitole sau subtitluri pentru ca un subiect de obicei este tratat prin mai multe alineate. De multe ori se poate observa ca aceste pagini web contin un fel de rezumat sau cuprins in partea de sus a paginii, care contine toate capitolele. Daca executam click pe un nume de capitol atunci pagina va sari automat mai jos, exact la acel capitol. Aceasta saritura este posibila pentru ca acel nume de capitol contine acest tip special de link.