Optimizare site on page si off page

SEO on page si off pageActivitatea de optimizare site on page si activitatea de optimizare site off page sunt doua activitati separate insa au mai multe aspecte comune. Poate cel mai important aspect comun este continutul. Continutul este rege ! Putem spera sa avem succes in urma aplicarii masurilor de promovare site, doar daca dispunem de un continut original, suficient si axat pe cuvinte si expresii cheie. Exista multe metode de optimizare site on page si off page iar astfel nu este posibil prezentarea lor in cadrul unui singur articol. In continuare vom prezenta pe cele mai importante dintre aceste metode de optimizare SEO, intr-o forma foarte prescurtata. 

Pe intelesul tuturor, o definitie care ar descrie cel mai bine metodele de promovare site on page poate suna in felul urmator: ele reprezinta acele metode de optimizare care sunt aplicate in interiorul unui website. Este foarte important ca procesul de realizare site sa fie astfel conceput incat dupa terminarea ei sa fie posibil efectuarea unei activitati de optimizare site on page. Astfel un website neaparat trebuie sa includa urmatoarele posibilitati esentiale din punct de vedere SEO on page: posibilitatea de a include descrieri meta separate pentru fiecare pagina al site-ului, posibilitatea de a include cuvinte si expresii cheie in sursa paginilor sub forma de meta keywords, posibilitatea folosirii tagu-lui meta robots, posibilitatea ca site-ul sa fie impodobit in permanenta cu continut nou si original. De asemenea este foarte important ca entitatea online sa fie realizat din punct de vedere al programarii astfel incat sa nu contravina regulilor motoarelor de cautare. Navigatia si linkurile sunt elemente la fel de esentiale in cadrul stiintei care trateaza metodele de promovare site. Site-ul trebuie astfel conceput incat din maxim trei clickuri sa se poata ajunge oriunde in site. Respectiv, din punct de vedere optimizare site este la fel de important sa se poata forma asa numitele linkuri sef, adica linkuri frumoase si informative care sunt agreate de catre google se de catre celelalte motoare de cautare. In cadrul acestui proces sunt la fel de esentiale si titlurile paginilor, deci trebuie pus accent mare si pe configurarea corecta al acestora. Elementele insirate in acest paragraf sunt cele mai importante in privinta regulilor de promovare site on page, insa vreau sa subliniez ca lista de mai sus nu este deloc una completa. Din pacate pentru descrierea lor minutioasa nu este de ajuns doar un singur articol.

Invers fata de metodele de optimizare site on page, metodele de optimizare site off page sunt acele metode care se aplica in exteriorul unui website. Inainte de a insira principalele metode de promovare site off page vreau sa subliniez ca acestea pot prezenta performanta maxima doar daca optimizarea on page a fost realizat conform standardelor SEO. Astfel, principalele unelte cu ajutorul carora se poate realiza activitatea de optimizare site off page sunt urmatoarele: directoarele web de linkuri, directoarele web de articole, forumurile, blogurile, schimburile de bannere, anunturile gratuite respectiv orice alta sursa legala de unde putem obtine linkuri eficiente si de calitate catre site-ul nostru. Vreau sa notez ca cele insirate mai sunt fac parte din categoria asa numitor unelte gratuite. Probabil ca din propozitia anterioara v-ati dat seama ca astfel exista si metode pe baza de plata. Asa este. Poate cel mai popular dintre aceste metode este google adwords. Dar sunt si alte posibilitati de acest gen, chiar si  facebook are o asemenea posibilitate. In incheiere vreau sa notez si in acest caz ca metodele de promovare site off page sunt mult mai variate insa din pacate prezentarea lor nu este posibila in cadrul unui singur articol.