Optimizare SEO – Puterea linkurilor

Puterea linkurilorLinkurile, reprezinta unul dintre cele mai puternice arme din arsenalul expertilor de optimizare SEO. Intr-o forma mai putin stiintifica putem definii linkurile ca fiind acele elemente care asigura legatura intre diferite pagini web. Linkurile sunt iubite si urmarite de catre motoarele de cautare cum ar fi de exemplu google. Astfel, in optimizare se pune un accent foarte mare pe constructia de linkuri, deoarece cu cat un site are mai multe linkuri externe de calitate cu atat acel site va fi mai bine pozitionat in cadrul clasamentului motoarelor de cautare.

In cadrul unui website ne putem intalni cu linkuri in diferite locuri si sub diferite forme. Chiar si imaginile pot contine linkuri. Insa in din perspectiva tehnicilor de optimizare SEO, linkurile bazate pe imagini nu sunt foarte relevante. Experimentele de optimizare au dovedit insa, ca forma linkurilor este foarte importanta din punct de vedere SEO. Un link care contine numere, semne de intrebare, sau alte semne de aceasta natura nu este un link relevant in ochi motoarelor de cautare. Linkurile agreate de catre motoarele de cautare sunt acele linkuri care pot fi citite si interpretate. Aceste linkuri contin doar cuvinte interpretabile, despartite prin liniute. Este foarte important ca firmele de realizare site sa puna accent cu ocazia programarii pe acest aspect, pentru ca cum am mentionat mai sus linkurile sunt urmarite si sunt foarte iubite de catre motoarele de cautare.

Navigatia se realizeaza tot cu ajutorul linkurilor. Navigatia in interiorul unui site se realizeaza in general cu ajutorul punctelor de meniu, care de asemenea sunt linkuri. Din punct de vedere SEO este foarte util daca includem si in meniuri cuvinte cheie relevante pentru subiectul site-ului, pentru ca aceste cuvinte cheie se vor transforma in linkuri. De exemplu in cazul unui website care ofera servicii web un punct de meniu relevant ar putea fi urmatoarea: Servicii creare website. Studiile de optimizare SEO arata un site trebuie astfel construit, incat din doua sau trei clickuri sa se poata ajunge oriunde in site. Aceasta este o indicatie de optimizare dar este totodata un lucru si in folosul vizitatorilor.

Testele de optimizare SEO au dovedit ca linkurile plasate pe alte site-uri cu ajutorul carora se face referire la site-ul nostru sunt si ele extrem de importante din punct de vedere SEO. In cazul acestora cel mai important lucru este textul ancora. Ce este textul ancora ? Acest text poate fi format dintr-un cuvant sau dintr-o expresie. In momentul in care vom executa click pe un asemenea text vom fi redirectionati pe un alt site sau intr-un alt loc in cadrul site-ului respectiv. Cred ca astfel se poate explica cel mai bine, pe intelesul tuturor, notiunea de text ancora. Cu ce ne pot ajuta aceste texte in optimizare ? Haideti sa presupunem ca avem un website care ofera servicii de optimizare SEO respectiv dorim sa obtinem o pozitie buna in google cu acest site pe baza cuvantului optimizare. In acest caz google va aprecia foarte mult daca linkurile catre site-ul nostru contin ca si element de ancora cuvantul optimizare. In incheiere vreau sa subliniez ca, in cadrul procesului de optimizare SEO este foarte important sa cautam cat mai multe site-uri de calitate, cu un page rank cat mai mare, pe care putem plasa linkuri catre site-ul nostru cu text ancora.