Motorul unui magazin virtual

Motorul unui shop onlineUn magazin virtual modern, in zilele de astazi este construit in majoritatea cazurilor cu ajutorul unui motor, script sau cu ajutorul unei extensii open source. Aceste software, reprezinta inima unui magazin virtual. Ele sunt astfel concepute incat cu ajutorul lor se poate realiza un design extrem de stralucitor pentru orice tip de magazin virtual, respectiv folosirea acestor software reprezinta totodata o garantie sigura pentru obtinerea unei pozitii privilegiate in clasamentul google precum si in clasamentul celorlalte motoare de cautare.

Performanta acestor software poate fi explicat prin faptul ca, dezvoltarea fiecaruia a fost realizata de catre o echipa de programatori, format numai din programatori profesionali. De asemenea trebuie subliniat ca aceste programe sunt dezvoltate in permanenta, astfel apar frecvent noi si noi versiuni. Aceasta sunt gratuite, deci practic orice magazin virtual performant poate fi construit destul de ieftin. Insa, legat de afirmatia anterioara trebuie sa notam si faptul ca majoritatea acestor motoare au si cateva extensii pe baza de plata, dar in general toate componentele de baza sunt gratuite.  

Cum am mentionat si mai sus aceste programe sunt foarte populare deoarece contin toate elementele de optimizare SEO si astfel un magazin virtual care foloseste aceasta tehnologie poate ajunge foarte rapid in topul clasamentului google. Si nu in ultimul rand, aceste programe pot impacheta magazinul virtual intr-un design extravagant, modern si extrem de stralucitor. Putem afirma ca cele mai populare software de acest gen sunt urmatoarele: Magento, PrestaShop, OpenCart si extensia VirtueMart al Joomla.

Fiecare dintre aceste software are si un website oficial, pe care pot fi gasite tutoriale precum si alte documentatii privind folosirea lor. Astfel, un magazin virtual de calitate poate fi realizat cu ajutorul lor, chiar si fara cunostinte aprofundate de programare. De asemenea, in majoritatea cazurilor aceste programe sunt sustinute si de catre un forum de specialitate. Deci, in concluzie putem spune ca aceste motoare sunt extrem de bine ghicite si sustinute din toate punctele de vedere.

Magento, aplicatia web aproape cel mai des folosit in constructia unui magazin virtual a fost lansat in 31, Martie 2008. Deci, este vorba despre o aplicatie destul de tanara care in scurt timp a revolutionat comertul electronic. Magento a fost dezvoltat cu ajutorul framework-ului Zend, de catre compania Varien, care in momentul actual se numeste, Magento Inc.  

Putem afirma linistit ca Magento reprezinta o solutie foarte avansata de comert electronic. In constructia acestei aplicatii sunt incluse o multitudine de functionalitati cum ar fi de exemplu: comentarii la produse, configurarea categoriilor si subcategoriilor de produse, rating per produse, sisteme multiple de plata, filtrare si cautare produs, etc. De asemenea, tuturor produselor li se pot atasa numeroase atribute speciale cum ar fi de exemplu: culoarea, marimea, vechimea, etc. Aceste functionalitati pot fi controlate si gestionate foarte usor cu ajutorul sistemului de management a continutului. Deci, dupa cum puteti observa un magazin virtual realizat cu Magento este cat se poate de complet si complex.

Vreau sa subliniez ca daca Magento este considerat un imparat in acest domeniu, atunci extensia VirtueMart al Joomla poate fi considerat linistit ca fiind un rege in comertul electronic, deoarece si VirtueMart este extrem de performant din toate punctele de vedere. Insa nu trebuie sa neglijam nici celelalte software insirate mai sus pentru ca si cu ajutorul lor poate fi construit un magazin virtual de nota zece.