Metode de promovare site neglijate

Tehnici SEO uitateMediul online este foarte bogat in diferite metode de promovare site, insa foarte multe dintre aceste metode sunt neglijate, uitate sau mai putin folosite in raport cu celelalte metode de acest gen. Aceste posibilitati de optimizare site au devenit secundare probabil din cauza faptului ca punerea lor in practica necesita mult timp. Unul dintre aceste posibilitati presupune schimbul de linkuri cu alte site-uri din aceeasi nisa. Gasirea multor asemenea site-uri poate fi intr-adevar o activitate rapitoare de timp precum si trimiterea unui email la fiecare. Insa procesul de promovare site poate face un pas inainte de reusim sa obtinem un link de la un astfel de site, mai ales daca acel site are un page rank mare si plaseaza linkul catre site-ul nostru cu text ancora axat pe un cuvant cheie.

Postarea anunturilor gratuite. Si site-urile de mica publicitate pot fi surse excelente pentru activitatea de optimizare site, deoarece putem sa obtinem linkuri catre site-ul nostru. In unele cazuri chiar si linkuri dofollow de la site-uri cu un page rank mare. Insa foarte multi nu se folosesc de aceasta posibilitate spunand ca site-ul lor nu are nici un continut comercial. Aceasta problema trebuie abordata altfel. Haideti sa presupunem ca avem un site care contine numai tutoriale despre web design, deci care nu ofera nici un serviciu de creare website. Fiind vorba numai despre tutoriale si nu despre servicii concrete de creare site ar fi greu int-radevar sa postam un anunt care sa aiba legatura cu acest site. Insa daca ne uitam bine in jurul nostru cu siguranta vom gasi un coleg de lucru, un vecin, o rudenie sau un prieten care are ceva de vandut. Despre acel obiect care este de vanzare putem sa scriem un fel de advertorial pe site-ul nostru. Si iata, imediat, avem si continut cu caracter comercial pe site-ul nostru. Bineinteles sunt mai multe posibilitati de acest gen de care ne putem folosii in asemenea cazuri.  

Forumurile. Forumurile sunt de asemenea surse senzationale de promovare site. Si in cazul forumurilor, cele mai valoroase sunt acelea in care putem include linkuri dofollow cu texte ancora respectiv care au un page rank mare.

Schimburile de bannere. Aceasta activitate este aproape similara cu schimburile de linkuri. Insa in acest caz nu vom putea obtine linkuri cu text ancora astfel cu ajutorul acestei metode nu vom putea avansa la fel de bine procesul de optimizare site ca si in cazul celorlalte metode. Vreau sa notez aici ca este indicat sa nu exageram cu schimburile de linkuri si cu schimburile de bannere pentru astfel putem distruge foarte usor aspectul site-ului nostru. Respectiv nu trebuie sa acceptam acele bannere care vor reduce viteza de incarcare al site-ului nostru. Viteza de incarcare al unui site este un element vizat de catre motoarele de cautare iar astfel este important sa tinem cont de acest lucru si in procesul de promovare site. Poate fi o solutie in acest caz daca configuram o pagina separata in cadrul site-ului nostru unde vom plasa toate sau majoritatea acestor bannere si linkuri.

Multi specialisti de optimizare site recomanda si realizarea unor materiale audio-video respectiv plasarea acestor materiale pe site-uri cum ar fi de exemplu youtube. Si in interiorul acestori culegeri de inregistrari video pot fi plasate linkuri catre site-ul nostru deci putem spune ca sunt utile din punct de vedere SEO. Respectiv, nu in ultimul rand, cu ajutorul unor astfel de inregistrari putem face si o reclama minunata despre produsele si serviciile noastre. 

Insa, atentie ! Nu este voie sa exageram prea mult cu aceste tipuri de linkuri. Google, mai nou restrictioneaza din ce in ce mai mult aceste tipuri de linkuri. Asta nu inseamna ca nu putem folosii deloc resursele mai sus amintite, insa este foarte recomandat sa construim o infrastructura de linkuri care nu contravine sub nici o forma regulilor.