Inspectorii tehnicilor de creare site

InspectoriMotoarele de cautare precum google sau yahoo sunt adevaratii evaluatori in cazul unui website. Calificativul lor conteaza foarte mult, deci procesul de creare site precum si procesul de promovare site trebuie astfel pus in practica incat sa respecte conditiile si criteriile motoarelor de cautare. Trebuie retinut ca aceste motoare evalueaza un site pe baza unui numar mare de criterii. De exemplu google are in jur de 200 de criterii de evaluare. De asemenea trebuie retinut ca unele dintre aceste criterii vizeaza in mod direct tehnicile de optimizare site iar altele vizeaza in exclusivitate doar tehnicile de creare site. Deci, in concluzie putem afirma ca aplicarea ambelor tehnici necesita o atentie sporita.

Un motor de cautare este practic un program care poate fi apelat prin intermediul unui website respectiv care verifica in mod permanent internetul si care stocheaza intr-o baza de date cuvintele cheie, titlurile si de asemenea si continutul diferitelor pagini web. Cand un utilizator face apel la un motor de cautare pentru a gasi un website sau o informatie intr-un anumit domeniu, motorul va verifica baza de date si in functie de anumite criterii care se afla in stransa legatura cu metodele de creare site si cu metodele de optimizare SEO, va procesa cererea si va afisa o lista de rezultate. Mediul virtual ne pune la dispozitie mai multe astfel de motoare cum ar fi de exemplu Google, Yahoo, Bing, Baidu, Ask, Aol, Excite, etc.

Dupa cum puteti observa sunt foarte multe unelte cu ajutorul carora un utilizator poate gasi sau poate cauta o informatie. De obicei fiecare utilizator are un motor de cautare favorit si executa cautari numai cu ajutorul acelui motor. De asemenea trebuie sa spunem si faptul ca, conform statisticilor si evaluarilor efectuate de catre motoarele de cautare, in majoritatea cazurilor vizitatorii sunt interesati doar de primele zece rezultate. Daca nu gasesc informatia cautata intre primele zece rezultate atunci de multe ori abandoneaza directivele cautarii initiale si vor introduce un cuvant sau o expresie noua in casuta de cautare. Cred ca propozitia precedenta scoate cat se poate de bine in evidenta faptul ca procesul de creare site precum si procesul de optimizare necesita a fi realizat astfel incat in urma finalizarii, entitatea virtuala sa fie pozitionata pe unul dintre primele zece pozitii. Daca in cazul unui website, procesul de creare site sau tehnicile SEO nu vor fi aplicate conform regulilor atunci acel website nu va putea atinge scopurile propuse.

Conform statisticilor de ultima ora, majoritatea utilizatorilor folosesc interfata google pentru a cauta o informatie, astfel este foarte indicat ca in cadrul procesului de creare site sa fie pus un accent mare pe respectarea conditiilor impuse de catre acest motor. Motorul de cautare google este administrat de catre o companie americana, numita Google Inc. Motorul a fost fondat de catre Sergey Brin si Larry Page, in anul 1998. Cei doi fondatori au fost sustinuti cu o investitie de 100.000 de dolari din partea companiei Sun Microsystems, care a considerat ca un motor de cautare performant si adaptat cerintelor utilizatorilor poate revolutiona intregul mediu virtual. In anul 2007, google a fost cotat ca fiind ceea mai puternica marca pe glob depasind in acest sens adversari de renume precum General Electric, IBM, Apple, Coca-Cola sau Marlboro.