In optimizare continutul este rege

Continutul este regeAfirmatia conform caruia, in optimizare continutul este rege, este o afirmatie destul de rasunatoare dar intr-adevar asa este, continutul este un lucru cat se poate de esential. Google si celelalte motoare de cautare vor indexa un site numai daca vor gasi in continutul ei lucruri relevante. Deci, unul dintre masurile de optimizare SEO presupune imbogatirea continutului cu elemente cat se poate de relevante. Continutul unui website este format in general din imagini si texte.

Imaginile pot fi relevante pentru motoarele de cautare numai daca sunt originale. Majoritatea expertilor de optimizare sustin ca dimensiunea optima al imaginilor este de 300 X 300 pixeli. Respectiv este indicat ca imaginile sa aiba formatul jpg. In cazul fotografiilor este foarte important si folosirea tagului, alt. In acest tag se pot include descrieri despre fotografii. Manualele de optimizare SEO indica ca aceste descrieri sa fie cat se poate de scurte si relevante. Este important si numele imaginilor. De exemplu o fotografie numita constanta.jpg este mult mai relevant in ochii motoarelor de cautare decat o fotografie numita 123456.jpg.

Textele in cadrul continutului pot fi considerate relevante daca sunt si ele originale. Un site poate fi chiar degradat in clasamentul google daca contine un numar mare de texte copiate din alte surse online. Vreau sa subliniez ca continutul bazat pe texte este un factor vital in cadrul procesului de optimizare. Din punct de vedere SEO este indicat ca textele sa contina 500 – 600 de cuvinte si sa fie impartite in paragrafe. Experimentele de optimizare SEO arata ca este la fel de important densitatea cuvintelor cheie in texte. Este un lucru esential ca textele sa fie corecte si din punct de vedere gramatical. De asemenea trebuie sa avem grija ca aceste texte sa fie adaptate subiectului site-ului nostru, sa fie originale si sa furnizeze informatii utile pentru vizitatori. De exemplu in cazul unui website care ofera servicii de web design nu este indicat sa contina articole care dezbat problemele agriculturii. Insa, un articol despre servicii de realizare site sau despre servicii de optimizare site ar fi perfect si relevant.

Pentru editarea continutului putem sa angajam o persoana care detine cunostinte solide de optimizare SEO sau in cazul in care dispunem de mult timp liber putem sa realizam si noi acest lucru. Eu totusi as sugera ca continutul sa fie editat de catre o persoana care este suficient de experimentat in tehnicile de optimizare. In cazul in care vom scrie noi, fara ajutorul unui expert in mod sigur vom castiga cateva experiente valoroase in domeniul SEO. Insa in acest caz nu va recomand sa folositi nici un generator de texte sau de articole. Aceste software se gasesc intr-o gama variata pe internet dar eu inca nu m-am intalnit cu nici unul care sa fie eficient si din punct de vedere SEO.

Cateodata editarea unui articol poate fi un lucru destul de dificil. Majoritatea dificultatilor apar in cazul in care pentru o tema aleasa nu exista suficiente surse de unde am putea culege informatii sau in cazul in care tema aleasa necesita cunostinte tehnice aprofundate intr-un anumit domeniu. In asemenea situatii putem contacta de exemplu agentiile, institutiile, expertii sau organizatiile care au tangenta cu tema aleasa. De asemenea bibliotecile sau revistele de specialitate pot fi unelte la fel de folositoare.