Erori in creare site

Eroare siteAtat in procesul de creare site cat si dupa terminarea acestuia pot aparea erori. Erori generate de server precum si de alta natura. Mai jos veti gasi o lista cu cele mai obisnuite probleme pe care le veti intalni cu ocazia aplicarii tehnicilor de creare site si cauza probabila a fiecarei probleme. Asadar, acest articol se adreseaza mai mult persoanelor care activeaza intr-o anumita masura in domeniul creare site, dar bineinteles poate fi citi de care oricine respectiv acest articol poate servi informatii folositoare tuturor. Desi, lista este departe de a fi completa, ea a fost astfel alcatuita incat ar trebui sa ajute depasirea principalelor obstacole.

Pagini web goale.

Daca in cadrul aplicarii tehnicilor de creare site ati transmis un formular sau ati incarcat un script PHP si ca rezultat vedeti un ecran gol in browserul web, foarte probabil ca a aparut o eroare ce a dus la terminarea executarii paginii. Mai intai verificati codul sursa HTML pentru a vedea daca nu este vorba despre o eroare HTML. Apoi, activati parametrul display_errors din fisierul de configurare PHP.ini pentru a vedea ce problema PHP ar fi putut sa apara.

Eroarea Undefined variable sau Undefined index.

Aceste erori apar in procesul de creare site cand parametrul de raportare a erorilor este stabilit la cel mai inalt nivel; mesajele pot indica sau nu o problema. Verificati ortografia fiecarei variabile sau index de matrice. Apoi, fie modificati parametrii de raportare a erorilor, fie initializati variabilele inaite de a le referi.

Variabilele nu au valoare.

In cadrul procesului de creare site aceasta problema are doua posibile cauze: ati referit o variabila cu un nume gresit; sau parametrul register_globals este dezactivat si nu ati utilizat $_GET, $_POST si celelalte variabile superglobale. Verificati din nou utilizarea majusculelor si literelor mici in scrierea numelor de variabile si asigurati-va ca utilizati $_GET, $_POST, $_COOKIE si $_SESSION in mod corespunzator. Daca este nevoie utilizati functia print_r() pentru a vedea numele si valorile tuturor variabilelor.

Eroarea Call to undefined function …

Aparitia unui astfel de mesaj de eroare in cadrul procesului de creare site inseamna ca ti incercat sa utilizati o functie care nu exista in PHP. Problema poate fi provocata de scrierea gresita a unui nume de functie, esecul in definirea functiei inainte de apelarea ei sau utilizarea unei functii care nu este disponibila in versiunea PHP pe care o utilizati. Pentru depistarea problemei, verificati ortografia si manualul PHP pentru functiile care nu sunt definite de utilizator.

Eroarea Headers already sent.

Acest mesaj de eroare in cadrul procesului de creare site indica faptul ca ati utilizat o functie de antet http (header (), setcookie() sau session_start()) dupa ce browserul web a primit deja cod HTML sau chiar un singur spatiu. Verificati din nou ce se intampla in script inainte de a apela oricare dintre aceste functii sau folositi introducerea datelor de iesire in memoria tampon (buffer) pentru a evita problema.

Eroarea Access denied.

Daca vedeti acest mesaj in cadrul activitatii de creare site, in timp ce incercati sa lucrati cu o baza de date, combinatia nume utilizator, parola si gazda pe care o folositi nu are drept de acces la baza de date. In mod normal aceasta nu este o problema PHP. Verificati valorile pe care le utilizati si incercati sa realizati o conexiune la baza de date folosind un alt sistem (ca de exemplu monitorul MySQL al serverului MySQL).

Eroarea Supplied argument is not valid MySQL result resource.

Acesta este un alt mesaj de eroare care poate sa apara in cadrul activitatii de creare site si se refera tot la baza de date. Mesajul inseamna ca un rezultat de interogare este utilizat necorespunzator. Cel mai adesea, acest lucru inseamna ca incercati sa preluati linii dintr-o interogare care nu a returnat nici o inregistrare. Pentru a rezolva aceasta problema, afisati interogarea care este rulata si testati-o utilizand un alt instrument (cum ar fi monitorul MySQL sau phpMyAdmin). De asemenea, verificati daca ati fost consecvent in utilizarea numelor de variabile.

Valorile prestabilite pentru formularele HTML sunt trunchiate.

In cadrul procesului de creare site sau mai bine spun in cadrul procesului de creare a formularelor, atributul value al unei casete de introducere dintr-un formular HTML trebuie plasat intre ghilimele. Daca nu faceti acest lucru, doar partea valorii pana la primul spatiu va fi stabilita ca valoarea respectivei casete de introducere.

Instructiunile conditionate si ciclurile se comporta imprevizibil.

In cadrul procesului de creare site aceste erori logice sunt destul de des intalnite. Verificati daca nu ati utilizat un operator incorect (ca, de exemplu, = in loc de = =) si daca referiti variabilele corecte. Apoi, utilizati instructiunile print() pentru a putea vedea ce face scriptul.

Erori de analiza (parse errors).

In cadrul procesului de creare site, erorile de analiza (parse errors) sunt cele mai inselatoare probleme cu care va veti confrunta. Chiar si cel mai experimentat programator PHP le descopera rar. Verificati daca fiecare instructiune se termina cu semnul punct si virgula si daca toate apostrofurile, parantezele rotunde, drepte si acoladele sunt inchise corespunzator. Daca tot nu puteti gasi eroarea de analiza aparuta in cadrul procesului de creare site, transformati in comentarii sectiuni mari din script, utilizand caracterele */ si */. Reactivati pe rand cate o sectiune pana cand apare din nou eroarea de analiza. In acel moment veti sti in ce loc din script se gaseste (sau ar putea fi) problema.