De ce sa cumpar un site ieftin ?

Site ieftinDe ce sa investim intr-un site ieftin ? Chiar pentru faptul ca este ieftin ! Cum putem obtine profit dintr-un site ieftin ? Foarte simplu, imbunatatim calitatile site-ului iar apoi revindem la un pret mai mare ! Sau putem pastra acel site pentru a genera venituri sub diferite forme, cu ajutorul ei ! Haideti sa analizam in continuare fiecare etapa al acestei afaceri, mai intai in cazul unui site care genereaza venituri si nu necesita imbunatatiri.

In primul rand trebuie sa identificam piata sau locatiile de unde putem putem achizitiona un site ieftin. Putem gasi foarte multe resurse de acest gen daca executam cautari de exemplu cu ajutorul google, folosind expresii si cuvinte cheie tintite pe acest domeniu. De asemenea putem gasi si o multime de entitati online, atat romanesti cat si straine care sunt specializate pe comercializarea website-urilor si al numelor de domenii. Aceste entitati pot fi gasite la fel de usor cu ajutorul google.

Deci, dupa cum puteti observa nu este o problema mare gasirea pietelor de pe care putem cumpara un site ieftin. Alegerea unui site ieftin care are viitor, este mai greu ! Vreau sa subliniez ca acest lucru este cel mai vital in cazul acestei afaceri. Daca vom achizitiona un site ieftin care nu mai are viitor atunci putem pierde cu usurinta banii investiti. Haideti sa vedem in continuare cum sa alegem un site ieftin. Putem sa analizam si sa studiem orice site care este de vanzare. In primul pas, intotdeauna trebuie sa verificam toate functionalitatile unui site care este de vanzare. Adica trebuie sa executam click peste tot in site sa vedem daca totul functioneaza bine. Daca ceva nu functioneaza bine atunci cel mai indicat ar fi sa luam legatura cu un expert in acest domeniu care ne poate spune aproximativ cat ar costa reparatia. Insa, in general merita cumparate doar site-uri care functioneaza bine din toate punctele de vedere.

Apoi trebuie sa analizam cat merita sa platim pentru un site. Dupa ce am ales un site care ne place trebuie sa identificam sursa de venit al acelui site. In majoritatea cazurilor website-urile vand produse sau servicii iar altele vand reclame. Apoi, trebuie initiat un contact cu proprietarul site-ului in vederea obtinerii unor informatii suplimentare privind marimea acestor venituri. Dupa ce detinem toate informatiile necesare putem analiza pretul de vanzare sub aspectul veniturilor lunare. In continuare totul depinde de capacitatile noastre de negociere si de bugetul nostru.

De ce este considerat un astfel de site ca fiind un site ieftin ? Ganditi-va ca realizarea unui site costa respectiv optimizarea SEO a unui site iar costa, atat bani cat si timp. In cazul in care cumparati un site gata facut care genereaza deja si venituri nu mai trebuie sa asteptati luni intregi pana cand vor fi terminate toate etapele de realizare site respectiv toate etapele de optimizare, cu un astfel de site puteti genera venituri din primul moment. Pretul unui astfel de site va fi cu siguranta un pret superior fata de pretul de realizare insa riscul succesului va fi zero, deci pana la urma putem vorbii despre un site foarte ieftin. De ce este riscul zero ? Site-ul daca genereaza profit inseamna ca este un site bine facut din toate punctele de vedere, deci fara nici un risc. As dori sa recapitulez, platind mai mult vom putea obtine un site ieftin, putem castiga timp si nu trebuie sa suportam riscul unei lansari nereusite.

Poate fi cumparat si un site care nu genereaza venituri sau care necesita imbunatatiri sub o forma sau alta. In majoritatea cazurilor un astfel de site poate fi chiar un site ieftin de tot. Insa in acest caz si riscul afacerii este mai mare. Astfel inainte de cumparare ar fi foarte indicat ca un astfel de site sa fie verificat de catre un expert SEO si de catre un expert de realizare site pentru a previziona costurile si veniturile viitoare.